26 april 2013

Avsnitt 4 - Vilka förutsättningar behöver människor för att lära sig?Bilden nedan beskriver olika förutsättningar för att lära. 
En del vill ha bakgrundsmusik, svagt ljus, kallt och sitta i en fåtölj för att kunna läsa en bok. Men andra vill ha det på ett helt annat sätt.
 Men hur gör man när vissa vill ha bakgrundsmusik i lokalen medan andra vill ha knäpp tyst. Dessutom finns det några som absolut vill prata med varandra för att ett lärande ska ske. Hur hanterar vi dessa situationer? 
För att det ska bli lite enklare vid planering av lärsituationer kan det vara bra att begränsa sig något. Titta exempelvis på de perceptuella preferenserna och informationsbearbetning. Det är två tydliga spår att använda sig av då man planerar utbildningar.
Bara att veta att människor är olika och lär sig på olika sätt är ett steg på vägen till att anpassa lärandet i olika situationer.
I boken ”Så arbetar du med lärstilar – nyckeln till kunskap och individualisering” av Lena Boström & Ingemar Svantesson kan du läsa mer om lärstilar.0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More